Coaching

Persoonlijke coach

Een persoonlijke coach die helpt je bij het proces dat je doorstaat wanneer je stopt met roken.Deze coach kan je ook motiveren om te gaan stoppen als je nog twijfelt of je echt wilt stoppen.

De coach zal je helpen met het voorbereiden van je stopdag en jullie zullen bespreken welke hulpmiddelen je het best kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld nicotinevervangers

Telefonische coaching

In principe is telefonische coaching hetzelfde als persoonlijke coaching alleen is het medium verschillend.

Voordelen van telefonisch gecoacht te worden is dat het op afstand is natuurlijk en dus hoef je de deur niet uit. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je dit lichamelijk niet kunt maar ook wanneer je bijvoorbeeld vanuit huis werkt of een heel druk leven hebt door kleine kinderen.

Een goede organisatie is Medipro, deze organisatie zet zich al een aantal jaar in om mensen te begeleiden naar een rookvrij leven. Medipro is bij de meeste zorgverzekeraars aangesloten en u kunt u dus rechtstreeks bij Medipro aanmelden.

 

Coaching in groepsverband

Het fijne aan coaching in groepsverband is dat je met meerdere mensen bent die met dezelfde reden daar zitten. Ook kun je samen met je vrienden of familie meedoen aan een cursus.

Voor coaching in groepsverband zijn er meerdere aanbieders in verschillende prijsklassen. Zo kun je dus al voor €50 een avond cursus volgen maar ook 7 lessen van 1,5 uur voor €100. Sommige van deze cursussen worden vergoed duur uw basisverzekering, dit kunt terug vinden in uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Wanneer je meerdere personen in je omgeving zo ver hebt gekregen om samen met jou een cursus te volgen dan kan je bij sommige aanbieders speciaal een cursus aanvragen, meestal is het minimale aantal deelnemers 8 a 10 personen.