Nicotine vervangers

Nicotine vervangers

Wanneer je gestopt of van plan bent te gaan stoppen met roken maar je weet dat dit je niet lukt door je nicotine verslaving. Dan is het verstandig om het jezelf wat makkelijker te maken door de nicotine verslaving te onderdrukken met nicotine vervangers.

Zeer waarschijnlijk zullen de eerste 2 tot 3 weken het aller lastigst zijn omdat je nicotine verslaving het meest zal opduiken.

Nicotine is een stof die niet gevaarlijk is dus waarom zou je het niet gebruiken?

Op de markt zijn natuurlijk veel soorten en varianten van nicotine vervangers, en ook de manier van inname verschilt nogal waardoor jij een product kan kiezen waar jij je fijn bij voelt.

 

 

Nicotine pleisters

Wat kosten nicotine pleisters ongeveer? Dit ligt eraan welk merk pleister je neemt. Er zijn meerdere varianten nicotine pleister namelijk met 7 mg, 14 mg of 21 mg nicotine.

Wij vergelijken voor het gemak de pleisters van NiQuitin. Zij hanteren een makkelijk 1-2-3 stappenplan waarbij je de nicotine hoeveelheid ook afbouwt. Aangezien je aan de nicotine verslaafd bent geworden door het roken!

Deze Pleisters van NiQuitin kosten elk €20,99 en zijn bij Bol.com te bestellen. En je kunt er morgen al mee starten wanneer je ze voor 23:59 uur besteld.

 

 

 

Nicotine kauwgom

Nicotine kauwgom is er in twee soorten, namelijk een variant van 2 mg en 4 mg.

Hier zit verschil in omdat de lichte roker minder nicotine tot zich hoeft te nemen om de ontwenningsverschijnselen te onderdrukken en om af te bouwen.

Een stevige roker doet er verstandig aan om voor 4mg te kiezen en na een periode over te gaan op de 2mg  om daarna ook met de kauwgom te stoppen.

 

Zuigtabletten

Gebruik je liever zuigtabletten, dan zijn deze verkrijg in meerdere sterktes, namelijk 1 mg, 1,5 mg, 2 mg en 4 mg. Van NiQuitin en van Nicorette welke grotere verpakkingen heeft.

 

Voor en nadelen bij gebruik van nicotine vervangers.

Voordeel
  • Meerdere smaken
  • Betaalbaar
  • Zonder recept verkrijgbaar
Nadeel
  • Ook hieraan kun je verslaafd raken als je geen maat weet te houden
  • Mag niet tijdens zwangerschap of borstvoedingsperiode gebruikt worden
  • kan evt bijwerkingen veroorzaken, check hiervoor altijd de verpakking of klik op Zie bijwerkingen

Dit niks voor jou? kijk dan wat er nog meer voor jou is.